AQUEST EL NOSTRE ESTIU

Aquest estiu, pareix ser, que les vaques grosses no es passejaran per Xàbia. I la crisi econòmica global hi influeix molt. Ni d'ací, ni de fòra tenen tants diners per a gastar en viatges, i els pocs de que disposen, sel's volen gastar bé.

Aquest any s'està notant bastant un descens brusc de l'afluència de turistes, haver-ne hi han, però no és el d'altres anys.

Però tota la culpa no la te la crisi, els últims anys evidenciaven una preferència per altres destint enfront dels clàssics, dels de sol i platja.

Es parla molt d'alternatives però els polítics pareix ser que no es decideixen, fan tímids tombs irrelevants, si no s'acompanyen de reformes en el model, en la manera de plantejar-se el futur econòmic de Xàbia, i en les persones que tenen el dit sobre el botó.

Aquests dies el temps no acompanya, quan hi ha sol, les platges estàn tancades al bany per la inestabilitat de la mar. I doncs que fan aquells que s'han gastat un dineral per a passar-se una setmana en la platja? O es ressignen a únicament prendre el sol, però no tastar la mar, o maleïr-ho tot, per les vacances tirades a perdre.

L'oferta turística de Xàbia no dona per a sostindre la setmana, per això Xàbia és un destí per a aquells que els agrade únicament tirar-se a descansar en l'arena. No per als turistes més inquiets, aquells que volen descobrir-ho tot.

Xàbia no es una gran ciutat, amb multitut de coses per fer, però tal vegada seria hora d'elaborar un projecte comú dels pobles de la Marina Alta, tant de l'interior com de la costa, creant una variada oferta complementària. En lloc de veure als altres municipis com a competidors, crear una xarxa de col·laboració entre les distintes regiduries de turisme a fi de treballar en projectes comuns, que integren a grans i menuts, que permeten consolidar un model econòmic fins ara, mal explotat, i en el futur fins i tot poder crear un parc cultural que integre la comarca a imatge dels que hi han a França, país pioner en el sector turístic.