ORA MARITIMA

Aquesta setmana els llops han tornat a passejar-se per Xàbia. Ja tenim de nou a Marina Punta del Este, voltant per ací intentant vendre’s la moto amb l’ampliació de Xàbia.

Però ara ve mes forta, a per totes. Doncs s’ha buscat un padrí i tot, la Conselleria de Costes. I tenint en compte que mana un govern en la Generalitat preocupat per la difusió del nostre esport patri, la vela, no és res d’estranyar que compte amb tot el seu suport. Novament pareix ser que Xàbia ha estat venuda, si a la fi (i esperem que no) aquesta empresa du a terme els seus plans.

Ara ens arriba disfressada d’àngel salvador que mira pel nostre bé: que si Xàbia necessita una ampliació del port per a que augmente la seua demanda turística; que si hom ho fa per a protegir Duanes dels efectes de temporals, com el d’Octubre passat; que si hom li preocupa protegir la badia i el seu ecosistema... tot xerrameca de venedor.

Vegem el que pretenen:

-Pretenen la construcció de 500 amarradores més. Però hi ha demanda real? O pretenen construir per construir i veure que passa?

-Volen notorietat internacional per a Xàbia. Sens dubte que ho aconseguiran, col·locaran a Xàbia en el pòdium d’aquelles ciutats que més han construït innecessàriament.

-Prometen 600 places d’estacionament més. Amb les mateixes condicions que l’estacionament del casc antic? No, gràcies.

-Projecten la construcció d’hotels, botigues, cinemes, restaurants... caram, no se on ho posaran tot. A no ser que construïsquen un port que arribe a Eivissa... però temps al temps.

-Plantegen la creació d’un parc de bombers?? I que te a veure amb el port? A no ser que pretenguen construir-lo amb materials inflamables i aleshores si que serà pertinent. A més, o hi han zones més adients de Xàbia per a situar-ne un? Podem tindre quelcom públic a Xàbia?, per favor.

-Parlen de llocs de treballs fixos. Vaja quin caramelet més dolcet. Fixos, fixos... fins a que a Xàbia no vinga ni el tio Paco a passejar-se perquè no tindrà res que oferir, i aleshores agafen la tenda i se’n vagen.

-Asseguren que el seu projecte és respectuós amb el medi ambient.

Per suposat, tot el món sap que als peixos i les plantes el que més els agrada és el fem, i l’aigua amb residus olis, i el soroll. Clar, i quan apareixen morts, es perquè són massa vells, no?


Han mogut fitxa i ara ens toca als xabiers jugar. Hem de dir ben alt i ben clar, que Xàbia no està en venda. No aprovem els seus mètodes ni que ens vulguen veure la cara d’estúpids.

Si no, serà el principi d’un futur negre Endavant, qualsevol que vulga enriquir-se a costa de Xàbia anirà a la Generalitat plorant fins que aconseguesisca els seus propòsits. Hui és el port, i demà que serà? Un parc aquàtic a la Grava? Una macrourbanització dalt del Montgó? No hi haurà res que sacie la fam dels especuladors. No hi hauran límits. Però per si de cas no anem donant idees.

Després, hi han altres coses que no queden gens ni mica, clares. Que serà de la pesca? Podrà coexistir en aquest món de fantasia que volen imposar-nos? Algú pagarà per haver de suportar l’olor de peix? Aleshores se’n anirà la pesca, evidentment, puix qui tindrà més diners manarà.

I que passarà amb Duanes? Ens espera una eternitat suportant un tràfic de quinzena d’agost? Està preparada per a assimilar tant de tràfic? Hi han vies condicionades per a un tràfic tan dens com el que comporta una massificació?

I la Grava no se’n ressentirà? Doncs, si. Si en l’actualitat ja amaneix alguns dies bruta pel port que tenim ara, com serà amb un port el doble de gran?

I per tota una sèrie de raons hem de dir no:

a) perquè volem un turisme de qualitat, no massificat.

b) perquè hem de conservar la tradició pesquera de Xàbia.

c) perquè volem platges netes

d) perquè Duanes no està preparada per a assimilar la gran quantitat de tràfic que generaria

e) perquè ningú, per molt de poder que tinga, te dret a enriquir-se a costa d’una comunitat.

f) perquè ens volen llevar el dret a decidir el nostre futur.

El que necessita el port de Xàbia és una posada a punt, una millor distribució de l’espai i solucionar els desperfectes de l’edat . No necessita un complexe “vacacional” ni obres faraòniques.




Fonts:

http://www.xabiaaldia.com/

http://www.marinapuntaeste.com/

1 comentari:

Anònim ha dit...

La ampliación del puerto es una necesidad, no algo que se tiene que salvar...
¿Creis que no hay demanda? preguntar en el club nautico como esta la lista de espera para comprar un amarre, intentad alquilarlo... todo esto, provoca que la gente con alto nivel adquisitivo que repercute sobre la economía local se desplace a otros lugares y no elija Jávea como destino turístico.
¿Todavía no os habeis dado cuenta que Jávea vive por y para el turismo? ¿no quereis un turismo de calidad, con alto nivel adquisitivo, que se aloje en el marriot, el rodat, el parador... o alquile una villa en Granadella, La Corona... o se compre un chalet en el Tosalet...?
¿acaso deseais un turismo de clase media que alquile un apartamento en la avenida augusta y compre en Mercadona?
Pensad que modelo turístico os gustaría que tuviese Jávea... Urbanizaciones a mansalva tipo Torrevieja o Chalets de Lujo tipo Altea Hills... (el segundo requiere la ampliación del puerto)