QUÈ FEM DEL MUNTANYAR?

El primer muntanyar, eixa llarga carretera que connecta Duanes amb l'Arenal, vorejant la costa. L'eterna promesa electoral de la que ningú se'n recorda. Ens prometen un passeig per ací, un carril-bici per allà. Però res, de res.

El que hi ha ara és una carretada infestada de ressalts, una vorera que amb el pas del temps s'ha acabat confonent amb la calçada, un parell de senyals que intenten ser una paròdia de parades d'autobús i poc més.

Cada cop que un mateix passa per ací se'n adona que on abans hi havia una caseta, ara s'alça una finca amb "preciosos apartamentos con vistas al mar". Tanta vista prometen en els seus anuncis, que acaben monopolitzant-la i venent-la al millor postor. Qui sap, tal vegada volen donar-li un aire nou, tirant a les platges de Benidorm. No ho podem saber.

Resulta un lloc concorregut del que molts en fan servei. Uns passegen, d'altres corren i uns tercers pedalegen. De segur que si es muntaren botigues tindrien bona venda. Hi ha abundant estacionament (fins que alguna empresa diga: ací no podeu, estacioneu en el nostre pàrquing.).
I és un lloc de molts potencials consumidors. Un pot anar-hi i veure quelcom que li faja goig i comprar.

I quan finalment els nostres governants es dignen a endreçar-ho tot, serà la canya.

El que necessitem és:

-Una vorera que siga digna d'anomenar-se com a tal. Senzilleta i barateta que sempre hi ha per ací rondant alguna empresa rapinyaire que ens vol colar gat per llebre. A més, qualsevol cosa és millor del que hi ha ara.

-Bancs, per l'amor de Déu! Que no hi ha ni un des de Duanes fins a l'Arenal.

-Parades d'autobús, amb el seu banquet i la seua cobertura per a protegir de les inclemències climàtiques. I no el que hi ha ara, una senyal i punt.

-Papereres, indispensable.

-Faroles que il·luminen i que no contaminen. Per cert, ningú no te la sensació que les faroles de Xàbia fan més foscor que llum?

-Altres elements urbans com bústies. Que se'n pensen que els veïns del Muntanyar no necessiten enviar correu?

-Contenidors per al reciclatge.

-Un poc de vegetació que li done alegria. Però gespa ni pensar-ho, que no ens sobra l'aigua.

Per contra, el que no necessitem és:

-Clots en les voreres.

-Ressalts, dels quals ja en parlarem aviat.

En resum, el Muntanyar és una zona que ens pot donar molt de joc però que sembla ser la eterna perifèria abandonada de la mà dels polítics.

I vosaltres, que en penseu?