PASQUA

Ja estem en Pasqua i els turistes han arribat. Els que han pagat fins a 1000 per llogar un apartament s’hauran quedat amb un pam de nassos al veure l’oratge que ens acompanya.

Els dies de sol i platja s’han truncat. No importa, pensaran, de segur que hi han altres opcions per a passar les vacances, creuràn. Doncs no, prompte se’n adonaran que els esperen uns dies bastant avorrits i de segur que a Xàbia no voldran tornar.

Perquè aquesta és la trista realitat de la nostra Xàbia, la política turística de l’Ajuntament aposta a una única carta, no té cap as en la màniga.

És necessari per al futur econòmic de Xàbia buscar alternatives. Aquesta cerca passa per:

1) Desenvolupar i potenciar altres atractius turístics.

2) Condicionar les platges i els seus entorns.

A dia de hui, la gran alternativa al turisme de sol i platja, és el turisme cultural. Aquest és més exigent però menys estacional, explota altres valors com la història, les tradicions, la gastronomia i els paisatges naturals. Revitalitzar el Casc Històric a través de les seues restes històriques, presents en cada carrer. Crear nous espais d’oci, recuperant les funcions del Cinema Central, per exemple. Difondre les rutes de senderisme i crear-ne de noves. Establir projectes comuns amb altres pobles de la comarca a fi de crear una xarxa de rutes culturals i d’interacció turística dinamitzadora de les economies locals. Crear espais públics per a la pràctica d’esports.

Les platges i el seu entorn donen molt que desitjar. Algunes d’elles com la Caleta estan brutes del fem que arrosseguen les ones, la Grava té una aigua bruta com a conseqüència de la seua localització. L’Arenal presenta unes condicions lamentables. Manquen estacionaments públics en aquesta i en Duanes. L’avinguda d’Ultramar està feta una vergonya, li falten bancs, una vorera decent, un carril-bici, un poc de vegetació, parades d’autobús.I no estaria mal dividir el tràfic entre aquesta i el Pla, a fi de deixar una carretera d’anada i l’altra de tornada, els bots que recorren tota la carretera també necessiten ser remodelats, puix s'apropen la il·legalitat. Són xicotets detalls que ajuden a millorar el paisatge urbà. Tot i que malauradament ja no podem fer res contra les aberracions que s’han construit sobre les antigues casetes.