XÀBIA, PAGAR I PLORAR

A Xàbia cada any paguem més impostos i cada any balafien en un grau major, el pressupost es dispara i s'esgota i a Xàbia li manquen cada vegada coses més bàsiques.

Sense que l'ordre pretenga indicar res:

Gran part dels pressupostos se'n van solament en els jornals dels treballadors és a dir mentre que una gran part de la gent de Xàbia ha de lluitar per arribar a final de mes, ha de destinar part dels seus escarits ingressos a pagar esmorzars i cafès que s'allarguen tot el matí, els "torne vostè demà", els "un treballa i quatre miren" (amb perdó per a aquells que de veritat es prenguen el seu treball seriosament), a banda del que és el súmmum del balafiament: les sessions plenàries es paguen a banda (és com si un tingués un jornal i li pagaren un extra cada vegada que va a treballar).

Una altra gran part del pressupost se'n va en pagar les conseqüències d'una gestió municipal que moltes vegades sembla fer-se a la babalà: principalment indemnitzacions i processos judicials.

I una altra part es destina a pagar absurdament pressupostos inflats fins l'estratosfera per a que cadascú puga endur-se la seua part del pastís de les comissions i altres negocis tèrbols.

Aleshores per a que paguem impostos? Les contribucions, els IVA i altres delmes i primícies suposadament s'han de destinar a sufragar bens i serveis per al poble, però al nostre poble no ho veiem. A no ser que per bens i serveis entenguen: monopolis, obertura de carrers sense parar, eliminació d'estacionaments públics.

A no ser que aquells que ens governen creguen que no necessitem de res, però se'ns ocorren bastants idees:

  • Espais per a la cultura.
  • Piscina pública.
  • Xarxes de clavegueram eficients.
  • Enllumenat públic a tot arreu (hi ha urbanitzacions on no hi ha enllumenat a pesar que els seus residents són els que majors contribucions paguen), i no contaminant.
  • Reparació de voreres (com les del primer muntanyar o les de l'avinguda Joan Carles I que s'han convertit en una gimcana de clots que es fusiona lentament amb la calçada).
  • Millores del servei de transport públic.
  • Neteja ambiental.
  • .......................

I una llista que podríem allargar fins l’infinit.

I mentre els nostres diners que tan ens han costat pagar s’esvaneixen sense saber com, Xàbia continua pagant dècades de gestió pública d’uns personatges que clarament els ve gran l’exercici de la política.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Amen!

Haiku ha dit...

Estoy complemtamente de acuerdo con tus comentarios. Pero porque no publicas esos comentarios tambien en ingles para tener el apoyo de los residentes extranjeros. Como la brigada internacional todos tienen que seguir la misma bandera!!!

Anònim ha dit...

No deberian los residentes aprender nuestro idioma ya que algunos llevan mas años aqui que edad tenemos algunos.En mi caso 30 años y hablo español,valenciano,ingles,perfectamente y otros idiomas a nivel basico.Hay gente que lleva mas de 30 años aqui y solo habla ungles y contrata a gente para trabajar en su casa que habla ingles y no paga impuestos ni seguridad aqui.Por ejemplo piscineros jubilados,pseudo albañiles cow boys ,jardineros que nunca vieron una boganvilla etc----

Anònim 2 ha dit...

Ben dit anònim!