"NUEVA" "JÁVEA"

A dia de hui tots els partits de Xàbia estan emmerdats fins al coll de tots els desastres que s'han fet, però com passa amb tot, uns tenen la fama i els altres carden la llana. Perquè sentim parlar mal de tots els partits menys de Nova Xàbia , a pesar que ells també participaren en barbaries com els parquings d'Ecisa. Això vol dir que saben jugar bé les seues cartes i com a bons jugadors guarden cartes sota la màniga.

Nova Xàbia ens despista amb el seu joc, perquè la resta de polítics ja sabem que tenen les butxaques molt amples, però aquesta formació no sabem de quin peu coixeja. Llavors anem a fer una ullada.

En primer lloc la seua base social són el que ells anomenen residents europeus; és a dir, gent que ve de Països de l'Europa occidental, amb diners, amb estudis superiors universitaris, que viuen al marge de la societat de Xàbia, sense cap o amb pocs desitjos d'integrar-se en la cultura local. Evidentment no representen els interessos d'altres residents europeus com puguen ser els romanesos, polonesos, etc, i molt menys d'altres indrets extra europeus. Ja de per si és una vergonya aquesta classicització de la societat política.

El seu discurs polític el basen en el suposat que l'ajuntament de Xàbia sols fa política per als xabiencs, però realment qui diu que aquestes persones no són xabienques? Que no viuen a Xàbia? No els afecten els mateixos problemes? Doncs Nova Xàbia no ho veu així. Aposten per la divisió social, per la no integració, creen falsos fantasmes al voltant de la llengua o les tradicions locals.

La seua manera de treballar és molt europea, saben aprofitar els recursos de la gent que hi forma part, però com passa sempre els arbres no deixen veure el bosc i s'obliden que no funcionem amb les dinàmiques, ja siga pel nostre context cultural o històric. No reneguem d'aquesta manera de fer política, que és molt constructiva, però diguem que no es pot importar un model i aplicar-lo completament sense adaptar-lo. Exemple: la seua proposta de fer per als vianants, tancada al tràfic, la primera línia de l'Arenal. Si, molt bonico, però vivim a Xàbia que és una ciutat dispersa i el que no s'ha de fer és desatendre el desenvolupament dels transports públics i perseguir l'ús dels transports privats.

Per últim els seus canals de comunicació demostren tot açò: la informació la donen en anglès, alemany, holandès i castellà (però perquè clamaria al cel que no utilitzaren el castellà). Com són una agrupació tan oberta i receptiva, des d'aqui ens agradaria animar-los a que feren servir altres llengües, que no molen tant, però que la gent que les fa servir són igual de civilitzades, per exemple podrien emprar el valencià, (que no el saben? Nosaltres l'ensenyem, que no patisquen) o llengües d'altres residents com l'àrab o el romanès (perquè tots contem, no?).

En conclusió, com es concep aquesta manera de fer política, al marge de tot el sistema establert, amb societats paral·leles? És sà aquest model? Afavoreix a la ciutadania o la perjudica?

Esperem que no els importe que digam Nova Xàbia, perquè com els agrada tant traduir els noms.


7 comentaris:

cesc ha dit...

tot i no combregar gaire amb els postulats de Nueva Javea, crec que aquest article és forca biaixat i volent cercar els 3 peus al gat. No creieu que esteu buscant una confrontació estèril?

Si se'ls volia atacar era més fàcil recordar el cas "Xiringuitos" o la presència d'Anna Vasbinder (Ara Amanda i Tony Cabàs ja no hi són) durant llargues èpoques en l'equip de Juan Moragues

I jo també pense que la majoria dels partits locals quan governen ho fan pensant en un colectiu de 8000-9000 persones a tot estirar i si no és així que ho demostren

PJ ha dit...

Molt bò, i molt acertat. Per molt que diga el tal cesc.

Anònim ha dit...

PER EL BÉ DE XÀBIA I TOTS NOSALTRES ESPERE QUE NO ENTRE EN EL GOVERN LA GENT DE NOVA XÀBIA.PERQUE LO UNIC QUE FARAN ES DEIXARNOS PITJOR DEL QUE ESTEM ACTUALMENT.VOLENT FER DE XÀBIA UN LLOC DE DESTI DELS ESTRANGERS (COSA QUE ESTA BE I APORTA DINERS A LECONOMIA DEL POBLE).PERO MAI DEIXANT DE COSTAT NI MARGINANT A LA GENT DE XÀBIA, NI LA LLENGUA QUE PARLEM.NO VA XÀBIA, AL MEU PAREIXER, VA AL SOL QUE MES CALENTA I CLAVANT LLENYA PER A IXIR BENEFICIATS ELLS, MENTRE LA GENT DEL POBLE LI DEMANA EXPLICACIONS A ALTRES PARTITS I PERSONES QUE TENEN IGUAL O MENOR CULPA QUE ELLS. PERO D´EIXA MANERA ELLS PODEN FER CAMI. I TROBE QUE MES D´UN PENSARA COM JO.

cesc ha dit...

Justament ahí està el repte. A que els altres partits sàpiguen captar les necessitats del colectiu "forani" (i amb això incloc alguns espanyols que viuen a les urbanitzacions durant tot l'any i que se senten marginats pel govern local, i que consti que jo visc al poble) Xàbia té 30.000 censats amb dret a vot i els vots s'han de cercar entre tota la població amb propostes integrals. I evidentment cal recolzar la cultura local, però també hauríem de ser capacos de convertir la multiculturalitat en un avantatge i no en un problema.

Ah, per cert, per al que diu el "tal cesc", crec que totes les opinions són respectables i jo almenys dóno la cara i no m'amago sota unes inicials

Jaume ha dit...

PER EL BÉ DE XÀBIA I TOTS NOSALTRES ESPERE QUE NO ENTRE EN EL GOVERN LA GENT DE EL BLOC .PERQUE LO UNIC QUE FARAN ES DEIXARNOS PITJOR DEL QUE ESTEM ACTUALMENT.VOLENT FER DE XÀBIA UN LLOC TANCAT AL TURISME (COSA QUE ESTA BE I RESTA DINERS A LECONOMIA DEL POBLE).PERO MAI DEIXANT DE COSTAT NI MARGINANT A LA GENT DE XÀBIA, NI LA LLENGUA QUE PARLEM.

Anònim ha dit...

Nova Xàbia predica que són Europeus. Que fan política europea. Que els de Xàbia els marginem. Però, no són ells els que ens marginen a nosaltres dient que ells són europeus? Que nosaltres no ho som o què?

A més, "Nueva Jávea" té nom de secta. No em fie d'ells gens!!!

Un de Xàbia ha dit...

Y de quien os fiais, del PP (Moragues) o del Bloc (Monfort), ya se ha visto que son los mismo, y que se odian un día y gobiernan juntos otro. Somos marionetas de ideales inexistentes de representantes de esos ideales que ni ellos creen.

Aquí lo que hace falta es un cambio, que salgan ya de la política los que ya estaban en las primeras elecciones de la presente democracia, que esto ya no es un pueblo, que tenemos cerca del 52% de extranjeros (No españoles) y que la gente de Jávea que "tota la vida a viscut al poble" es a extinguir.

Pero no voy a entrar en esos menesteres.

Nueva Jávea es una alternativa a lo que ya sabemos como va a acabar, que tienen proyectos e ideas nuevas, que son políticos que la mayoría son profesionales de éxito, no como otras listas que llevan a gente conocida y punto, o gente que solo se ha dedicado a la política, ¿que trabajo es ese?. Además tienen casi todos una alta formación académica, si si ya se que no es necesario para gobernar, pero yo prefiero a alguien que tiene un carrera que no a alguien que no tiene ni el graduado (mirar las listas de PP, Bloc y PSOE) o que no sabe ni hablar correctamente (Valenciano y Castellano).

Pero no acabo aquí, insto a los demás partidos a que renueven sus listas, que pongan gente preparada, gente que no este dominada por el número 1 del partido, gente que sepa lo que hace, con buena formación academica, con una proyección profeesional o personal relevante.

Conclusión, la política en Jávea (y en casi toda España) es así, y así seguirá si no obligamos con nuestro voto a que cambie.