RUTES TEATRALITZADES EN UN POBLE D’OPERETA


Després de les inacabables obres realitzades en el Centre Històric de Xàbia, calia fer un esforç per part de tots a l’hora de presentar una oferta atractiva i plena de matisos.

La idea que prompte va brotar de les ments pensants del M. I. Ajuntament de Xàbia fou mostrar la història del poble a través de petits teatrets. Podem pensar que aquesta proposta va ser un intent de reflexar els “culebrons” que es viuen dins del propi consistori.

Pareix una bona idea a priori però, el Casc Antic està presentable per a ser visitat pels turistes?, hi ha les suficients instal·lacions per a dur a cap un projecte d’aquesta magnitud?, realment arriben a ser uns carrers acollidors on els visitant puguen sentir-se com en casa?

Des d’aquestes línies es vol reflectir que la rapidesa en posar en funcionament aquesta iniciativa es relaciona negativament amb el fet de que el Casc Antic deixa molt que desitjar. Es troba a faltar l’antic esperit del Centre Històric el qual ha sigut substituït per una estampa plana i amb un empedrat sense vida. Aquesta barbàrie ja és difícil de reparar però ha d’haver alguna manera de fer d’aquest nucli, un lloc atractiu i de referència, com per exemple: amb més bancs al llarg del principals carrers (ex. C/ Major) i que no pareguen taüts, una major lluminositat amb els nous fanals, més ornamentació floral que decore els encantadors racons de la vil·la, amagar les nombroses tapes de clavegueram, plànols que ens indiquen en cada moment on estem i que tenim al nostre voltant (edificis històrics, comerços, restaurants, cafeteries), ...

Aquestes són unes petites aportacions que farien del Centre Històric de Xàbia un lloc on gaudir de l’esplèndid clima, de la fantàstica cordialitat de la gent i en definitiva, de la història que ens envolta en el nostre dia a dia.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Personalment la idea de fer rutes teatralitzades no en sembla mal, no es original, ja que també es fa en altres pobles com Dénia... pero pot tindre exit entre els turistes... a pesar de que la gent de Xàbia també gaudiría del espectacle... pero nosaltres estem fets d'una altra pasta... no sabem apreciar aquestes cosses.

Respecte al aspecte del casc antic... clar que es lamentable, al igual que tota obra... pero al menys s'ha fet. Sempre critiquem alló que es fa, mentre que lo que no es fa passa desapercebut.

Pense que si es presentara un partit amb el lema: NO FARÉ RES guanyaría molts vots.