ESTEM FARTS QUE A XÀBIA SEMPRE MANEN ELS MATEIXOS

El recent terratrèmol polític xabienc ha sigut la gota que ha desbordat el got. El matrimoni (matrimoni de conveniència) entre Bloc-centristes i el Partit Socialista ha acabat en divorci. L'encreuament d'acusacions no acaba d'aclarir el perquè s'ha arribat a aquest punt.

Principalment quan es comparteix el poder i hi ha tants interessos pel mig que la cosa no pot acabar be, a banda la gestió d'uns ha xocat amb els altres i viceversa. Els centristes acusen als socialistes d'entorpir la seua gestió i a més està la causa del port (acceptant el port amb condicions va ser una autèntica clavada de pota, com demostra la divisió d'opinions que hi havia en el pròpi partit). Els socialistes acusen als centristes d'una actuació despòtica i dirigista. La qüestió és que novament Xàbia ha eixit perdent, com una mena de càstic, Moragues torna ha estar en el poder, el mateix Moragues del Catastrazo, el mateix que va vendre el port, el que va signar el contracte que permetia el monopoli dels estacionaments o el que va donar la concessió de les obres del poble a aquella infame empresa.

Pareix ser que Monfort no sap, no recorda o no li interessa que molta gent que el va votar ho feu per a que no tornara Moragues, el Bloc era el mal menor.

L’espectre polític xabienc és un poc dessolador:

- El Bloc Centristes de Monfort i Chorro i el Partit Popular de Moragues no coneixen allò de renovar-se o morir. Estan liderats per de sempre, demostrant el que els agrada estar asseguts a la poltrona.

- Els socialistes del poc carismàtic Rafa Bas i amb el recolzament ara no, ara si, ara no sé al tema del port.

- La Nueva Jávea que com diu el seu nom, volen una New Javea only spanish-english i la cultura valenciana que s'en vaja a buscar brossa a la muntanya.

- I els partits frontissa del GIX i CPJ que arrepleguen vots per a vendre's al millor postor.

Hi ha algun partit en Xàbia que tinga ideals? Que tinga membres únicament interessats en el bé de Xàbia i no en el propi? Que tinga dignitat?

Un altre problema és que la gent és molt personalista, això explica que no es renoven els lideratges. La gent pareix no tindre una idea clara d'allò que vol, son eduardistes i moraguistes, voten a la persona i no al partit, és un poc trist que no s'acabe de comprendre que la democràcia no funciona així, açò no és la Hispània visigòtica on s'elegien els reis a tamboraes, estem elegint les persones que han de dirigir el futur de Xàbia i nosaltres com a ciutadans tenim un paper fonamental. Tenim la responsabilitat d'elegir aquells que ho hagen de fer bé, no dels que ens caiguen millor o pitjor.


Un nou partit tindria més fortuna? Depèn, si els que el formen només volen que pujar al carro de la política com siga i aprofitar la situació per a estar ací, sincerament que no ho fagen, no necessitem més del mateix.

Les pròximes eleccions es presenten interessants, el qui sembla que mes beneficiat està eixint d'aquesta crisi és el partit de Vasbinder, que està passant molt de puntelletes, del qual no es parla i va prenent vots. Encara que l'abstenció serà sonada, encara que açò tampoc será positiu.

El vot en blanc sembla la millor solución. Abstendre's significa no recolzar la democràcia, però si es vota en blanc, estem dient que si volem una democràcia, el que no volem és el desgavell caciquil que tenim ara.

5 comentaris:

AVE RAPAZ ha dit...

No se qui ho ha escrit per-ho estic dácord amb tot. No vuic ni pensar en una nova "época Moragues-Máfia"
Mén vaig a un altre poble a viure!!!

Anònim ha dit...

D'acord amb tot el que es diu, però també hem de veure com és el ciutadà de Xàbia. No hi ha una vertebració social adequada, ni gent que defensi interessos comuns sense criticar o descalificar als altres, la majoria del jovent només vol marxa i bon rotllo, la generació afortunada ara se'n adonarà del que s'ha fet malament...Esper que aquest blog sigui la llavor d'una gent amb il.lusió per canviar la sinèrgia, però el fet de que sigui anònim n'és una mostra de que tornem a caure amb la covardia, l'actuació a la contra i l'interés personal. Feu coses amb positiu i la donant la cara, cavallers! Sempre fa falta un grup de valents que morin per salvar el món...(soldados de salamina)

A XÀBIA SI, TU POTS ha dit...

Hola Tomàs, dir-te que allò important no és el missatger sinó el missatge. Aquest bloc el podría fer qui el fà com un altre però sempre quedarà allò que es diu.
D'altra banda és cert que la població de Xàbia es troba bastant despolititzada, el devenir de la política xabiera ha provocat just aquesta situació, el fet que la gent ja se lin fotiga tot, perquè al ramal sempre acaben en la poltrona els de sempre.
D'altra banda agrair-te la teua participació.

Anònim ha dit...

Hola a tots,

Sabem que a Xàbia desgraciadament no hi ha molta gent d'esquerres, pero la poca que hi ha, estava en el BLOC, PSPV...

Ara sabem que el BLOC i sobretot Eduardo es totalment de dretes.

El PSPV,si Rafa no es presentara, podria ser una bona alternativa.

Pense que si ERC o ERPV es presentaren podríen traure algún regidor, a pesar de que aixó segregaría els vots de l'esquerra.

Deixe la pregunta en l'aire... A qui votarà la gent d'esquerres?

A XÀBIA SI, TU POTS ha dit...

Hola Víctor.

Primeramnt agraïr la teua participació.

En segon lloc la política local, especialment en pobles i petites ciutats no es regeix per tendències polítiques, ans al contrari, es vota a la persona.

En tercer lloc, els propis polítics de Xàbia, al menys els que estan a la palestra, es guien per la tendència de la seua butxaca, no per ideals polítics. D'ací que no es renoven els caps de partit.

I finalment, sobre ERPV sobra dir que la majoria de la gent de Xàbia no es nacionalista ni republicana, en part perquè determinats mitjans de comunicació s'han encarregat d'endimoniar aquestes tendències.

Salut.